bryggenet

Pressemeddelelse

Danmarks største bredbåndsnetværk en realitet

Bryggenet, Danmarks første bydelsnet, etableres nu på Islands Brygge i København.

Bryggenet er opstået som et lokat initiativ, hvor beboerne på Islands Brygge, via deres boligforeninger, er gået sammen om at etablere Danmarks første digitale bydelsnet. Formålet er at give alle billigere og bedre adgang til telefon, TV og højhastigheds Internet via et skalerbart 155 Mbit bredbåndsnet.

Med over 3.000 kablede husstande i 19 boligforeninger fra starten og forhåbentlig snart 5.000 husstande er der samtidig tale om Danmarks største privatfinansierede bredbåndsnetværk. Boligforeningerne har via en lokal initiativgruppe arbejdet med projektet i halvandet år. Med juridisk rådgivning fra advokatfirmaet von Haller og finansiering fra Forstædernes Bank er der investeret 20 mio. kr. i projektet. Projektet gennemføres i samarbejde med hovedentreprenøren Delcom A/S bistået af Group Networks A/S til levering af kommunikationsydelserne og HP til levering af netkomponenterne.

Den første fase, hvor Delcom etablerer gigabit kabling i de enkelte ejendomme, har allerede stået på i to måneder, og er nu ved at være afsluttet.

Anden fase af projektet, som består i etablering af et fælles backbone med lyslederfiber mellem alle ejendommene, fælles antenne- & parabolstation, telefoncentral og hovedkrydsfelt, står umidelbart over for iværksættelse, og allerede i begyndelsen af det nye år regner man med, at de første beboere kan få glæde af det nye bredbåndsnetværk.

Selv med den store investering, står husstandene til at spare mellem 50 og 500 kr. om måneden på deres kommunikationsydelser fra første dag projektet er i luften.

Kontrakten mellem Bryggenet og Delcom på anden fase af projektet, underskrives torsdag den 14. november kl. 17.00 i Kulturhuset på Islands Brygge, hvor alle interesserede er velkomne til at kigge forbi og få mere at vide om projektet.

For yderligere information, kontakt
Rasmus Jessop, formand for Foreningen Bryggenet, info@bryggenet.dk
eller
Frank Sæbø Hansen, Delcom A/S, fsh@delcom.dk

Se mere på www.bryggenet.dk