bryggenet

Support - internet

Opsætning af netværk

For at tilslutte netværksudstyr til Bryggenet, skal det registreres hos Dansk Kabel TV som leverer vores internet-forbindelse. Det gøres som oftest blot ved, at du tilslutter udstyret og åbner en hjemmeside. Du vil derefter blive omdirigeret til registreringssiden hos Dansk Kabel TV, hvor du bliver bedt om at indtaste dit brugernavn og password, så den nye enhed kan blive tilknyttet til dit internet-abonnement.
En fordel ved denne procedure er, at du kan flytte dit udstyr til en anden lejlighed, der er tilsluttet Bryggenet, så får du automatisk adgang til internet med dit abonnement uden at skulle registrere dig igen.

Hvis du har problemer med at koble op til Bryggenet, er der en lavet vejledninger som vil hjælpe dig igennem forløbet.

Brug af e-mails

Som bruger af Bryggenets internet-forbindelse har man adgang til at oprette e-mailadresser og benytte webmail. Kundeservice har lavet vejledninger til hvordan man bruger funktionerne.

Hvordan opretter jeg mailadresser eller får videresendt mails til en anden adresse?

Du skal logge på din personlige Kundeside, hvor du har mulighed for at oprette, redigere og nedlægge mailkonti.

Langsomt internet?

Bryggenets internetforbindelse fungerer generelt rigtigt godt og der er meget få udfald eller forstyrrelser.
En del brugere oplever desværre alligevel til tider, at deres forbindelse til internettet er langsom eller at de slet ikke kan komme på.
I langt de fleste tilfælde skyldes dette lokale problemer med trådløse netværk. Mange steder på Bryggen er der virkeligt mange beboere der har WiFi-netværk i deres lejligheder og disse kan ofte forstyrre hinanden.
Hvis du oplever, at din netforbindelse er langsom eller dropper ud bør du derfor teste, om det kan skyldes forstyrrelser fra naboernes netværk. Det kan du gøre ved at forbinde din computer direkte til Bryggenet-stikket. Hvis det afhjælper problemet, kan du ofte løse det permanent, ved at ændre den kanal som din router sender på, til en hvor der er færre andre netværk. Der bør stå i brugervejledningen til routeren, hvordan du kan gøre det.
Hvis du ikke har et trådløst netværk, men alligevel oplever dårlig netforbindelse, kan der være en række forskellige årsager, og den enkleste måde at fejlsøge er nok at ringe til Kundeservice - som jo også yder bruger-support - og få deres hjælp til at finde ud af om din maskine har virus, dit netkabel er defekt, Bryggenet er nede eller hvad der ellers kan være galt.

Har du den rette hastighed?

For at teste hastigheden på din netforbindelse kan du bruge en bredbåndsmåler som stilles gratis til rådighed fra flere sider:

Hvis du har det store internetabonnement og du har mere end en computer tilsluttet til Bryggenet - for eksempel via trådløst netværk - er det værd at se efter, om dit eget netværksudstyr kan udnytte den nye hastighed, da mange routere kun har 100Mbit-stik ud mod omverdenen. Det gælder også mange af dem, der er solgt som gigabit-routere. Tilsvarende kan kun de nyeste trådløse netværk i praksis præstere mere end 100Mbit/s, så der kan også ligge en begrænsning. Hvis du ikke kan se højere hastighed end 70-100Mbit/s, kan det altså meget vel skyldes, at der er flaskehalse i dit eget netværk i lejligheden.

Sikkerhed på nettet

Bryggenet er hvad man kalder et åbent netværk, det vil sige, at al slags trafik er tilladt, det være email, www eller p2p (fildeling).
Dette betyder dog også at andre, uden din tilladelse, ville kunne komme ind på din computer (hacking). For at beskytte sig mod dette, er der to ting man bør installere, et antivirus program og en personlig firewall.

Antivirus program

Vira er den nemmeste måde at sikre sig imod. Her skal man have fat i et antivirus program, som skal opdateres jævnligt (helst en gang om dagen). Her er en liste over forskellige programer:

1) Microsoft Security Essentials - Gratis
2) AntiVir - Gratis
3) AVG Free Edition - Gratis
4) McAfee VirusScan
5) Norton Antivirus
6) Panda Titanium

Personlig firewall

Mod hacking skal man bruge en personlig firewall. Den beskytter én mod ind- og udgående trafik, som man ikke selv har bedt om. Her er en liste over forskellige programmer:

1) AVG Free Edition - Gratis
2) Kerio Personal
3) Look 'n' stop
4) Sygate PFW
5) ZoneAlarm - Findes i en gratis version

Nogle af de ovennævnte programmer findes også i versioner som indeholder både et antivirus program og en personlig firewall.

Undgå spyware

Spyware er små programmer som gemmer sig på din maskine og spionerer på dig - fx. hvilke hjemmesider du besøger, hvilke mail-adresser du bruger osv. - og sender oplysningerne tilbage til en eller anden person eller virksomhed som så kan sende dig spam eller sælge dine oplysninger.
Spyware kan også påvirke din maskines hastighed, åbne en masse irriterende vinduer når du er på nettet eller på anden måde genere dig.
Alt i alt er spyware noget skidt som man gerne vil af med, så her er et par links til nyttige informationer om spyware.

Her er et par gratis programmer der kan hjælpe dig af med spyware:

1) Microsoft Security Essentials
2) Ad-Aware
3) Spybot

Spywarefri.dk - dansk forening imod spyware er en hjemmeside med nyttige tips og links til programmer der kan hjælpe dig af med spyware.

Generelt om sikkerhed på nettet

For generel information om sikkerhed på nettet, henvises til:

Har du spørgsmål, som du ikke har fået svar på, kan du kigge i support faq'en eller i Bryggenets support Debatforum